Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=owWRIPo07L0&feature=feedrec_grec_index_more


Han firas som en hjälte

Denne man som firas som en hjälte
han som vàldtog den unga modern
han dödade hennes son inför hennes ögon
och det var ett pàgàende krig,
vilket han var medveten om,
fast kvinnan bad honom att làta bli hennes son,
sonen slog svagt soldaten med en klubba,
men det räckte för att döda gossen,
sen var det moderns tur,
sedan skjöt han henne för att begrava dem,
dölja spàren efter brottet som han begick.

Nuförtiden sitter han där i sitt kontor,
en högt placerad post inom försvaret,
firad som en hjälte av sitt folk,
men de brott som han begick,
det pratas det ej om...

------------------------------------------------

Skulle det här kunna vara sant?

Kanske en idé som jag kunde skriva en roman om... Jag vet inte...




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 212 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-01 17:43



Bookmark and Share


  Zelogath
Det låter som sanning i allra högsta grad
Våld har belönats i alla århundraden
Det fanns en gång en grupp soldater
Pojkvaskar allihop
De slaktade en hel by i Kenya under kriget -53
Fortfarande hyllade som krigshjältar

Din dikt påminner mig även om en gammal visa
Om Maria som går på vägen
Du kanske har hört
Ett offer för en våldtäkt
Men hämnden var att dräpa riddaren som våldfört sig på henne
Själv blev hon stenad, för dråp
Men riddaren blev firad varje år
Kanske även denna visa påhittad
Men det ligger nog en bit sanning i det ändå

Applåd för dig, som är emot orättvisorna
2011-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm