Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett griftetal hålls vid en jordfästning/begravning, till minne av en avliden person.... ,naturligtvis fanns det ingen som helst motsvarighet i verkligheten och ev likheter med verklig politiker är helt tillfälliga...


Ett politiskt griftetal...

Han lyckades, under hela sin levnad, att alltid skriva om sanningen. Intet öga var torrt när han presenterade sina interpellationer . Utskottsverksamheten som han deltog i , blev ofta lidande av hans hugskott . Vid omröstningarna i riksdagens plenisal var han ständigt frånvarande, överhuvudtaget var han aldrig närvarande vid något viktigt möte, hans kropp var där men hans ande var i Thailand, Indien eller något annat av hans semestermål ! Han motionerade regelbundet om fullständigt meningslösa ämnen, t ex förbättrad tandvård för alla över 100, frikort på dagis för svenska medborgare födda i Koala Lumpur, gratis sophämtning för nordafrikaner som amputerat vänstra foten, fri sprit för finländare födda norr om Riksgränsen , höjt RUT-avdrag för städning av lägenheter som hyrs av svenskar födda i norra Kalix osv Naturligtvis gick inga av hans motioner igenom .
Hans största merit var när han ,1996, lyckades genomföra en administrativ förändring av riksdagsarbetet: "På alla kuvert ,som skickas till eller av riksdagsledamöter genom internposten ,ska riksdagens logga alltid sitta högst upp i HÖGRA hörnet !" (Förr hade loggan alltid suttit i VÄNSTRA hörnet !) Per, som vår politiker hette, blev MÄKTA STOLT när denna motion gick igenom ! (Att den kostade över EN miljon att genomföra, bekymrade honom inte alls) . Han förstod INTE ALLS vad flera kolleger menade när de kritiserade honom för "onödig byråkrati" och "slöseri med skattemedel" .......
Må "Per" leva i ständig ofrid och må smådjävlarna dansa samba på hans grav !

"HELLeluja !


------




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 446 gånger
Publicerad 2011-04-03 13:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska