Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den bitterljuva första förälskelsen tatuerad i hjärtat 



Buketten

 

I aftonen den stilla

när grönskan ropar grönt

kvällens ljum omlindar

luften öm

 

Koltrastens vemodiga aria

förtrollar

stjärnor och månar

 

då sommarens nyfödelse kvider

 

Kom han till min fars kastell 

Mötte mig vid grinden

med en kvist av blå syrener

parfymerade med begär

och trängtan flammande

Hans kyssande läppar

förödande läckra

 

Han väckte min unga själ

med ord och smekningar

blandade med sommarens

hetsiga förväntningar

och smakerna av hans passionerade 

händer ivriga

var utsökta

 

Var han finns idag

det vet jag ej

men blommornas aromer

sprider åtråns lockande

vibrationer 

var försommarkväll

jag doftar syrener

 

 © Linda C Hansson




Fri vers av Linda CH VIP
Läst 374 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2011-04-07 18:40



Bookmark and Share


  walborg
Poesi i sanning - underbart.
2011-05-31

    AA VIP
Vackert.
2011-05-17

  mare VIP
Hmm...så fint..
2011-04-15

  Niclas Petersson VIP
En oerhört inlevelsefull och välskriven kärleksdikt. Och det är onekligen något speciellt med syrener...
Gillar. Mycket.
2011-04-13

    Bodil Sandberg
En bukett av ljuva minnen - så underbart vacker poesi!!
2011-04-12

  ULJO
Bara så vackert .................. finns inga ord
2011-04-12

  issac.a.m
Underbart
2011-04-11

    Naturens konung
Mina kommande sommrars dofter av syren kommer alltid berusas av dessa vackra ord av kärlek till kärleken :)
2011-04-10

  Heikki Hellman
Du, romantiker! Själsfrände?
2011-04-10

  M.A.J.R
Rent av en fantastiskt bra skriven text =)
2011-04-09

  Suzy med punkterna
Oj så underbart skaldat och med mina syrener med också.
Kan inte annat än att spara....
2011-04-09

  aol
så uderbart brusar dikten genom mina ådror
2011-04-08

  Lars Hedlin
Så härligt berusande.."APPLÅD"
2011-04-08

  Lena Själsöga Keijser
syrener är förunderliga berättarljus

och du ärar dem
2011-04-08

  Järnkatten
Ordmagi om något...doftar ljuvligt...
2011-04-07

  mariasan
härlig dikt som får tankarna att fara iväg, tycker om!
2011-04-07

  Ninananonia VIP
Ja vad underbart! :)

Den första förälskelsen :)
2011-04-07

    Ken Cassel
Fint, Linda!
:)

Kram
2011-04-07

  lisa"puzzle"svensson
ljuv text
2011-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP