Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På tal om skor...

En gång för många år sedan var jag inne i en skoaffär
och frågade om de hade skor i läder, som inte var
fodrade med plast utan i så fall med skinn...

Då visade expediten fram ett par mockasiner
helt i läder ofodrade. Jag blev överlycklig...
Detta var 1975. Jag frågade vad de kostade
expediten sa de kostar 1.250 kr och kallas
för ryttmästarens skor... Men eftersom detta är
det sista paret, och ingen har haft råd att köpa
det har vi satt ner priset till 125 kronor...

Jag tog dem, jag älskade dem, från första stund
de höll i över 30 år... Då började skinnet på ovan-
sidan att spricka lite, men tittade man på under-
sidan på sulan, då såg man på klackarna en
liten aning av slitage...

De var utmärkta "bilskor" och bättre skor kunde
man inte ha i skog eller i mark eller klättra i berg
med, så de fick alltid bekänna färg, men de tålde
allt utmärkta don, med en jättesnygg fason!

Nu letar jag efter dem igen...

Men nu får man väl sätta en 0-a efter 1.250 kr...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-05 15:32



Bookmark and Share


  ULJO
Kvalitet kostar pengar, men vilket klipp du gjorde den gången.
2011-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt