Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farmors vävstol

Vävarna
som farmor vävde
lever ännu
som färgoaser
över ökengrå
trägolv

Där ute
där mörkret är

och de gamlas liv
finns staplade
i möbelberg
och kartonger

står också
vävstolen
där trådarna
möttes

Och trådar
kan trådas
från skilda håll

när någon bär minnet
av skyttel och inslag

och bär drömmen
om den flygande mattans vävar

tills dagen
och natten

när just den
verkligen behövs
för att nå
de nya
oaserna




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-05 17:09



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
ja

så vacker
dofter
vävstolssånger

levandesånger

tack
2011-04-05

  Junitvillingen
Din fina dikt gör mig nostalgisk, får mig att tänka på min avlidna lilla mamma som älskade att väva mattor, dukar osv...hon sa att det är så avkopplande att sitta vid vävstolen...att hon vävde in så många tankar i sina mattor etc. Vackert skriftat av dig Peter!
2011-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP