Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt till min mormor, snart nära de hundra.


Flickan vid floden

Gammal

Vad är gammal?

Den vars ögon ännu skrattar
nu som då
när freden skrevs
där nere i Versailles

och när det fanns dockor
och vattenpölar
och roliga djur

och en busig lillasyster
och älskade bröder
att vara med

den vars ögon ännu skrattar
efter snart ett sekel av liv

är hon
gammal

och är vi
yngre?


Drömde dig i natt
vid floden där du föddes

Och du log
ombord på båten
i vattnet

Och fallet där borta
skrattade
och strålade ikapp

med barnet
som är
min mormor




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-06 06:57



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
pärlsmycke vackert är detta
hjärtvingar omfamnande

så vacker är din mormor
är bilden är djupen
är du
är ni
är

det du här skriver

pärlandesmycke
2011-04-06

  Junitvillingen
Ljuvlig dikt som andas underbar kärlek! Ja man kan verkligen fråga sig vem som är gammal...inte är det din mormor inte, för så länge ögonen glittrar av skratt finns där liv och lust. Och gammal - det är bara den som slutat leva i förtid. Mycket fint poetat Peter!! Berörs djupt inom!
2011-04-06

  Carola Bouvin
Å så fint...
2011-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP