Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I takt med tiden

Att hinna med tiden
i vår tid
kan vara ett dilemma

Att genom tiden som passerat
inse att man inte är med i tiden som kommer
är kanske en gåta

men om tiden inte existerar
skulle vi ju hinna med allt
om allt är tidslöst

Nu - Då är samma
Allt sker NU
det andra finns inte

För tiden är skapad av någon eller?

I går har redan varit
men om i går är nu
och i morgon också är nu

_finns då inte tid för allt

Att stanna upp
och ge tiden ett ansikte
som inte finns
behövs det?

Om vi lever nu
och tar vara på denna stund i nuet
och inte undrar över nästa stund
före den kommer

Så kanske vi livet lite lättare
Möter kanske livets flöde lite bättre

Att följa livets strömemot oändligheten
att möta sin inre levande energi
som flödar i sin egen riktning
dit du är på väg

Att hamna i sitt eget flöde
emot det som skulle komma
Nu
tidlöst flödande




Fri vers av Anira
Läst 323 gånger
Publicerad 2011-04-11 20:15



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
ett ord eller två stiger fram...den upplösta tiden
och jag kan se varför de stiger fram

tack till bildväckan
2011-04-12

    AA VIP
Fin och tänkvärd text. Är tid en konstruktion. Ju mer tekniskt och snabbat allt är ju mer tycks det som om tiden inte räcker till. Undrar hur tiden upplevdes då människan följde natruens rytm och innan elektriciteten. // AA
2011-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Anira
Anira