Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Un arbre ( Fransk-svensk )

Il y a un arbre
je m'approche de cet arbre et sens la vie
un arbre dans la forêt de Fontainebleau
ce qu'il me raconte est une histoire
et c'est l'histoire d'un passé et d'un avenir
car ce vieil arbre en a survécu les nombreux êtres humains
la toile de l'araignée est belle et dangereuse pour les insectes
cet arbre me parle de la véritable vie

Mais pourtant, il ne s'agissait que d'un arbre...
-----------------------------------------------------------
Det är ett träd
jag närmar mig detta trâd och känner livet
ett träd i skogen Fontainebleau
det som trädet berättar för mig är en historia
och det är historien om ett förflutet och en framtid
ty detta träd har överlevt mànga människor
spindelnätet är vackert och farligt för insekterna
detta träd pratar med mig om det verkliga livet

Men ändà, det handlade endast om ett träd...




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 210 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-12 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm