Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är med på noterna?

När man tänker efter, när man har planerat
hur det sen har gått, vart har allt då nått
för oftast har man fel fått...

Och världen har drabbats av ömsom pandemier
och ömsom av epidemier och experter visar
upp statistik för en trogen publik och
säger att deras kunskap är så unik...

Men trots alla deras mätningar och mått
har vi vanliga för längesen förstått
här gäller en annan sorts lott:

Om naturen så reagerar
att den för sitt liv sig fullt ut stegrar
då går det inte att ta till några lättköpta segrar!

Då gäller bara ett att återanvända så mycket vi kan
cykla eller gå istället för att bara ta bilen minsann
handla närproducerade produkter
om man kan, så odla egna bär och frukter
ha en tuva med dill och en med persilja
inte bara satsa på en skön lilja
och här gäller bara ett att man skall vilja!

Inget stort alls, vad lönar sig detta, säger nån
ja människan är ju sån, hon skall protestera
men OK javisst, men gör nått då sen agera
säger jag till alla, som vill vara med och bestämma
hur livet skall bli sen för det börjar ju på samma
ställe för dig, som för mig: Där hemma!












Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-04-13 13:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sanna och kloka är dina ord. Jag instämmer!


Mina ord:

"Måste gå bakåt,

för att kunna gå framåt

vår överlevnad"


/Ann
2011-04-14

  ULJO
Många kloka ord från en mycket klok kvinna.
2011-04-14

  Eva Langrath VIP
Instämmer helt i dina kloka ord. Det får bli kryddor i blomlådan i år
2011-04-13

    ej medlem längre
Det är riktigt och viktigt det du skriver! Och att börja med sig själv!!
2011-04-13

  Mizza
Oj, vilket verk!
Så vackert, så sant, så klokt, så nyttigt!
Många långa meningar att betänka!

Kram till dig
2011-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt