Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eld i månen i natt

kläd mig i dina sorgers slöjor och
jag dansar dom fria under måne
där svartsken får skimra 
strålglansen gro bland slöjor 
av sot och gråa röks lekar
det är inte i dimman det döljs
det är i vapnets vässade udd där fokus bländar ögat till klarhet
som jag landar din tro
dansar de skira virlar
tills sorger och tårar har ro
natten kan vila sin vördnad
mörkret sin skuld och min vetskap sin hets
 
kläd mig i dina bojors tyngd och
jag sjunger dom lätta åter
det är eld i månen i natt
glimmar guld i grova gräs
glöder barr vibrerar mark 
det är eld i månen i natt
och stjärnorna andas sina strålar
än en gång
faller ej 
faller ej
förrän falnad slocknat
det är eld i månen i natt
och jag dansar i längtan
till måne blå
*

 

 

*

kläd mig i dina sorgers slöjor
och jag dansar dom fria under måne
där svartsken får skimra strålglansen gro
bland slöjor av sot och gråa röks lekar

jag dansar de skira virvlar av sorger och
dina tårar får ro medan natten kan vila sin vördnad
mörkret sin skuld och min vetskap sin hets

det är inte i dimman det döljs det du saknar
det är i vapnets vässade udd där fokus bländar ögat
till svarthåls avgrund jag landar din tro

kläd mig i dina bojors tyngd
jag sjunger dom lätta åter 

höljer mörkret i sina egna slöjor
för det är eld i månen i natt 

 

det är eld i månen i natt

 

glimmar guld i grova gräs
glöder barr vibrerar mark 
och stjärnorna andas sina strålar


faller ej 


faller ej förrän falnat helt slocknat
och du duckar den udden som skär
ser bortom 

 

 

det är eld i månen i natt och jag
dansar din längtan 

förbi

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 771 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-04-13 15:33



Bookmark and Share


  träsnidaren
Du fångar mig verkligen i första raden.
"sorgers slöjor"
Det berör mig på ett sätt jag inte riktigt kan förklara.

Resten av texten fortsätter i samma ömma och vackra ton. Gillar rytmen mycket.
Fint!
2013-10-05

  Black Bird
Otroligt fint skrivet. Applåder!
Bokmärke är ett självklart
2011-08-01

  Blue Bird
Riktigt vacker och læsværd text!

ApplåD!
2011-07-20

  aol
verkligen riktigt fin poesi,
lyfter på hatten
2011-04-19

  PPQ
poesi när den är som bäst
2011-04-13

    tramp
riktigt bra rymdpoesi *gillar*
2011-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri