Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansande dervischer


skog över gator

gator över skog
trasigt godis och mjölken 

köptes över disk
på Kaj Munks väg

huset på andra sidan
gäspade som en val
medan min blyghet byggdes

det var staden av 

grus och snus 

jag var kattorna och deras låga
skugga över gatan
jag var gatan

och på torget stod tre utsvängda
fontäner och sprutade



***


balkongen av salt och fjun
och kristaller som

smälte på tungan 


i magen hängde

tavlorna från Capri

en dörr utan handtag

mina långkalsonger
trädda över tiden


hjärnan inuti min skalle

konstaterar att så
var det och
jag fanns och alla bar hem
sin glömska över torget


där en blek måne lyste
i dammet på fontänerna



*** 



alla var kollektivt
ensamma och drömde

och inunder tallarna
och på alla gator
dansade dervischerna

allt jag ville och måste
men inte kunde
vred sig in i mig som
stjärnor
mitt mod hade tre lägen
skuld, skam och skräck 


skog över ljus och gator
gator över mörker och skog 


på torget stiger min tunna barndom
som regn ur de tre fontänerna





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 491 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-15 22:42



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
det är hur barndomens regn stiger
ur de tre fontänerna


skog över gator

gator över skog

hur huset på andra sidan
gäspade som en val
medan jaget byggdes

alltihop trätt över tiden


där en blek måne lyste
i dammet


skuld, skam och skräck 


skog över ljus och gator
gator över mörker och skog 


på torget stiger diktjagets barndom
återigen som regn

ur tre fontäner



Tack för läsupplevelsen!
2011-08-21

  lodjuret/seglare VIP
jag har varit i Blackeberg på bio, det var en annan tid, en annan doft, men fontänerna stod kvar liksom den häftiga halvrundeln ur vilken tunnelns resenärer strömmade
2011-04-15

  mikael ejdemyr VIP
En njutning att läsa!
2011-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm