Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev den här efter att jag hade varit på en guidad tur i en bunker i Berlin från andra världskriget. Riktigt obehagligt. 13/4-2011


Fast

Taket trycker mig neråt
men måste stå upp
syret är på väg bort
hjärtat klappar fortare

Lågan på värmeljuset
fladdrar en sista stund
det är mörkt
det är slut
bomberna tystnar aldrig

Barnen skriker inte längre
några gråter i ett hörn
jag tänker på
mina fotografier
med gulnade kanter
jag vacklar till
allt blir svart.




Fri vers av filosofian
Läst 247 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-16 15:51



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Din dikt väcker tankar.
Jag har också varit där och jag har sett muren i Berlin.
Ja, jag har varit i ett koncentrationsläger,
när vi åkte på bilsemester i Tjeckien och Tyskland.
Det var ingen vacker upplevelse.
I ett rum bakom glas fanns
hår från alla människor som blivit av med håret.

Det var en stark upplevelse.
2011-04-17
  > Nästa text
< Föregående

filosofian
filosofian