Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...och ta chansen att sprida det du upplever vidare, innan allt det vackra försvinner in i den eviga glömskan...


Sonett

Jag slutar aldrig upp att fascineras
av världen som jag ser här runt omkring.
Allt oftare så upptäcker jag ting,
små saker som förtjänar att traderas.

För tänk så mycket som annars riskeras,
om vi i minnet inte sparar någonting
och låter glömskan sluta tät sin ring
kring allting skönt som för oss presenteras.

Och tänk på allt som hade gått förlorat
av det som bildar vår historia
om inte någon en gång uppförstorat

det som för nåt banalt kunde passerat
och gett det en symbolisk gloria:
att det åt eftervärlden blev traderat.




Bunden vers (Sonett) av David Unger
Läst 368 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-16 18:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

David Unger
David Unger