Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven som en hälsning till mina elever vid torsdagens skolavslutning


Skolavslutning

Ännu ett skolår har nu tagit slut
som säkert varit både kul och trist
men nu när det är avslutning till sist
och du till sommargrönskan får gå ut

så vill jag be dig: passa på och njut
av sommarlovet som ger dig en frist
från lärare som granskar varje brist
och lätt dränerar dig på allt ditt krut.

Lägg dig i hängmattan med iskall saft,
där du från soluppgång till skymning jäser
med sommardeckaren som slött du läser

och längre fram om hösten när du klagar
besök i minnet dessa sommardagar,
så att de åter dig kan skänka kraft.




Bunden vers (Sonett) av David Unger
Läst 558 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-16 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

David Unger
David Unger