Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...och så är livet skapat

Ett barn
springer ur föreningen av två älskande
och befruktningsögonblicket är definitivt;
spermien penetrerar ägget
och så är livet skapat.

Ett musikstycke
springer ur föreningen av fantasi och hantverk
och skapandeögonblicket är definitivt;
en ton slås an och antecknas
och så är livet skapat.

Ett minne
springer ur föreningen av det som är och det som har varit,
men skapandeögonblicket är pågående;
och stundom glöms det bort
för så är livet skapat.

En omsorg
springer ur föreningen av att minnas och att vårda
och skapandeögonblicket är ändlöst;
du minns din barndoms sånger
och så är livet skapat.

Ett liv
springer ur föreningen av att växa och att sjunga,
och skapandeögonblicket är nu;
med omsorg om ditt inre barn,
så blir ett gott liv skapat.




Bunden vers (Annat versmått) av David Unger
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-08 14:58



Bookmark and Share


  ULJO
Trevligt att se dig här igen. Längesedan. Väl skaldat
2018-06-11

  David Unger
Tackar ödmjukast Marita!
2018-06-08

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra skapat!
2018-06-08
  > Nästa text
< Föregående

David Unger
David Unger