Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är texten till en manskörsång jag skrev i vintras. Tänk er en hoper Mattisrövare som sjunger för full hals, så får ni en bra bild av vad jag strävat efter.


Vinterblot

Vi hövdingar och drängar från Moder Sveas land,
har samlats här vid eken för att stärka våra band.
Vi samlas allesamman för att blota gris,
som sen skall förtäras med en gröt av ris.

Det stiger fram en mäster med väldeliga kliv,
han höjer emot grisen nu en sabeltandad kniv.
Sen hugger han av halsen och då stärks vårt mod;
ikväll skall vi bada i ett kar med blod.

När blodet börjat rinna, då fyller vi på mjöd,
vi skålar och vi hurrar och vi firar grisens död.
Sen börjar vi att sjunga en liten sång,
som handlar om hur vår vinter är så lång.

När sången klingat ut, ja då börjar vi att slåss,
det handlar om att kora den starkaste av oss.
En hövding måste utses och tas emot,
för så går det till att fira vinterblot!




Bunden vers (Rim) av David Unger
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-17 08:46



Bookmark and Share


  ULJO
Kan tänka mig magin i detta. Mäktigt med manssång.
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

David Unger
David Unger