Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aftonpsalm III

I ljusa sommarkvällen
på våra smultronställen
nu slappna av vi får.
Då får vi chans att njuta
och ut ur sinnet skjuta
den stress som annars runt oss rår.

Med människor vi gillar;
på öppen eld vi grillar
tillsammans maten vår,
och sjunger glatt och skålar,
när solen himlen målar
tills den i skymningsrodnad står.

Och under rosa skyar
vår ande sig förnyar,
alltmer som tiden går.
Vi dricker livets vatten
och vakar genom natten,
och bättre än på länge mår.

Så vaknar dagen åter
förrän vi trötta låter
oss slumra på vår bår.
Då kommer vi att minnas
hur skönt det är att finnas
när vår i sommar övergår.




Bunden vers (Rim) av David Unger
Läst 404 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-15 14:30



Bookmark and Share


  Knickedick
GIllar hur -år rimmen håller samman dikten. Mycket jobb att kunna hålla både rim och tema flytande genom en sådan lång dikt.
2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

David Unger
David Unger