Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varannan helg är tufft.


Saknaden

Jag ser hur de rullar iväg sakta i bilen.
Glada händer vinkar för fullt när de glider iväg.
Jag ler och vinkar tillbaka.
Jag är glad och samtidigt otröstlig.
Ännu en helg som sprang förbi.
Jag vill vara med mina döttrar varje dag.
Varannan helg är bättre än inget men långtifrån bra.
En saknad som sliter.
En sorg för djup att helt komma över.
Ett blödande sår som aldrig läker.
Kärlek är underbart när den ges utlopp att älska.
Kärlek är hemskt när där ingen finns att krama.
Kärlek som förgiftats med bitterhet är det dödligaste av gift.
Kärleken som försvann, drömmarna som dog, aldrig kommer den åter.
Ensam på min trappa sitter jag nu och inombords gråter.
Kom min hund, så får du den kärlek jag inte förmår att ge mig själv till tröst när ingen annan är här.
Du älskar i alla fall tills du dör. 
Själv dör jag när jag slutar älska.

Hjälp...




Prosa av Magnus P.
Läst 149 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-17 17:52



Bookmark and Share


  sockerspöket
Det snör åt i halsen och jag ser ett ögonblick som jag själv upplevt så många gånger, från den där bilrutan.
Men så länge kärleken finns, och viljan att älska och ge, så kommer den att hitta dit den ska. Sluta aldrig älska
2011-04-18

  miljas
Hjärtskärande vackert!

Jag träffade nästan aldrig min pappa när jag var liten, men vi har hittat tillbaka till varann ändå. Vi hörs av så gott som dagligen och han är en av mina närmsta vänner.

Varannan helg känns såklart futtigt de där 12 dagarna som går emellan, men ta vara på helgerna och se till att det blir kvalitet istället för kvantitet. Bättre att få umgås med sina barn två hela dagar än att bara se dom komma och gå i en stressig vardag... Du kan prägla deras uppväxt ändå, jag lovar.

Allt gott till dig!
2011-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Magnus P.
Magnus P.

Mina favoriter
Snart är bördig jord