Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikter från en piket. Nummer 3. Kring Lövgärdet.


Flykt

Han hade svart manchester
Kulturell
Hon hade tagit något som var rent
Sliten

De gick tillsammans och pratade
om allt som skulle hända
Framtid
Två utbrända själar på en cykelbana
som delade samma intresse för öl
Belgiskt

Någon gång på sextiotalet bestämde
en nyanställd arkitekt på kommunen
att det skulle stå en bänk just här
Swastika
Omsorgsfullt inskuren av Filip 9b
som helt ovidkommande blev framgångsrik
säljare av kontorsmaterial på Jysk
Radhus

Höghusen intill lutade sig fram
tycktes falla som hon hade fallit
tycktes darra som han darrade
när handen sökte kavajens innerficka
Hjärtslag

Några snabba drag genom håret
korta andetag av augusti för att våga
Lite längre bort en fotbollsmatch
Ingen skulle se när de såg varandras sorg
Heroin






Fri vers av Polisen
Läst 559 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-04-18 18:52



Bookmark and Share


  Klara Hurtig
Vilken språkkreativitet! Wow!!
2013-04-11

  Ingela Svenson VIP
Du lyckas verkligen få fram den tunga svarta känslan från underjorden!
2011-05-14

  queenia
som en kortfilm. Surrealistisk.
2011-04-21

    Den försvunna
Jag gillar den här texten. Jag tycker att den skildrar det du säger dig vilja skildra i din presentation.

Den gör det genom att har en konsekvent redovisande ton som - på någon rad när- undviker att göra antaganden av moralisk eller annan art. Det gör ett dokumentärt intryck - och man kan se fotosekvenser i svart-vitt framför sig.

Tycker också att språkhanterandet är gott. Där de lakoniska singelorden fungerar som ett slags sänken och ger texten ytterligare tyngd.
2011-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Polisen
Polisen