Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikter från en piket. Nummer 5. Om att prova en ny uniform.


Lagens långa ärm

Hon hade säkert ätit ris
till frukost, till lunch, till middag
och skulle göra så i resten av sitt liv

Inget ont om den enkla kosten
men inte slår det en korv och en shake
från Sjuans nattöppna gatukök

Säkert fnissades det i fabriken
över astronomiska mått i fjärran
Systrar! Bäst att ta i lite extra

Lågprisländernas hämnd är ljuv
Men den tar jag så gärna
Jag hade själv ganska kul framför spegeln

Till dig som vill klaga på rytmen
i ovanstående stolpiga rader
Det var ändå precis så det var

För när något skaver och är fel
Alltid finns det något där bakom
En hälsning från någon som fått nog




Fri vers av Polisen
Läst 542 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-04-19 13:01



Bookmark and Share


  queenia
suväränt.. känner knotigheten och glöden i det du skriver.
2011-04-21

  PPQ
kanonbra
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Polisen
Polisen