Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Garanterat lurade och pungslagna




Det är garanterat
Det är strålande sickan
Förlåt lysande, sickan

Men han blev sick, han
Sickan
Av det strålande
Lika självlysande som en Japan
(Eller som en lapp)

Ingen av dom kan ha kreditkort
För de radiumeras i fickan
Så ingen förstår nåt alls

Och inget fungerar
Lika märkigt som kärnkraften
Men för människan är kärnsaften

Det farliga
Och liksom allt annat nästan
Så är alltid den osynliga faran

Värre än den synliga
Den ekonomiska radioaktiviteten
Från t ex SE banken och liknande

Stjäl, men osynligt, dina pengar
De lever lyxliv nu, för det som du skulle överleva på, då
Och de skäms inte, lika lite som radioaktiviten

De ekonomiska aktiviteterna är lika osynliga
Som radioaktiviteten, och minst lika farligt som cancer
Att dö av fattigdom är lika plågsamt som av, cancer

Men de som våldfört sej och närat sej syndigt högt
På dina och mina pengar har inga skrupler
De tycker att ”de gjort sej förtjänt av detta”

Klass mot glass-ighet som dolts så nästan
Ingen vet ens om, att de våldtas ekonomiskt
Dag för dag, vecka för vecka, hela livet, intill döden….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 201 gånger
Publicerad 2011-04-18 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO