Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nåjdstig, en morgon

Skriver min stig
skriver min väg

skriver det rullande nystanet
från köksvrån
och till myren
och till sjön
och till bergen
där bortom

skriver den mjuka mossans fjädring

skriver barrbädd

och stråk av ljus genom gröndunklet

skriver nakenrötter under tallkronorna

skriver sången
som sälgen sjunger

för tystnadens publik
på sovande granbalkonger

skriver duvkutter
långt borta

och ljudet
av ingenting
som vandrar
vid min sida

skriver doften av natten
och av rävarna
som vandrat här
i morgondimman

skriver marken för tassar
och för klövar

skriver ringeln av gångna tiders
steg av skor
och stövlar
och nakna barnafötter
på samma plätt av jord
där jag går nu

skriver den svarta jorden
där kolmilorna brann

skriver skogsfrun

skriver blocken av stenar
där harsyran lever

skriver tiden
som inte finns

skriver stegen
som inte känns

skriver målet
som är min väg

skriver berget
dit stigen leder

skriver elden
som ännu sover

skriver vilan
vid nåjdens
eldring

skriver himlen
för öppna ögon

Skriver min stig
skriver min väg

Skriver min tid
som är
och som väntar




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-19 08:54



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
har återvänt flertalet gånger
andats in

andats med

glömde jag... andas ut

inte alls

så andades jag in med

stigen din skriver du vacker

dina bilder är levandeljus värme
med ljus med skugga

trevande
klarnande
skönhet
2011-04-19

    ej medlem längre
helskön naturpoesi.Är det Värmlandsskogen du skriver om peter?
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP