Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Byn som blev till revolutionens Cuba

Byn hemma
där grannen eldar gammelgräset

byn som kliver upp
i Castros ungdomsberg
och röker cigarrer
med nattglöd

Rikedomen brinner
och Havanna faller

än en gång
i gryningen




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-19 13:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
och reser sig också tror jag.
2011-04-19

  lodjuret/seglare VIP
Emedan kommunismen har få 'synder' att erbjuda, andra än eliten, kommer den inte att överleva kapitalismens begär efter förlustelser åt 'alla'.
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP