Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har på sistone läst en del problematiserande (politiserande) texter om litteratur och poesi, där den allmänna uppfattningen verkar vara att en text som är sig själv nog är ointressant, men jag menar att så inte är fallet!


Debattinlägg om poesins roll

En skriven text den kan man applådera,
om innehållet faller en i smaken.
Men om den gör det svårt att förbli vaken
vill man den kanske hellre kritisera.

Men att politiskt problematisera
poetens text, och dra i växelspaken
så att debatten aldrig sett på maken
det tycks på förhand va dömt att fallera.

Men ändå verkar det som att kritiken
blir missnöjd eller rent utav besviken
om texten bara är just vad den är

och inte ämnar ställa till besvär,
för världen runt omkring och den som läser.
I kritikern då ilskan bittert jäser.




Bunden vers (Sonett) av David Unger
Läst 341 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-21 20:10



Bookmark and Share


  Anders Håkansson
hej. instämmande replik, för mig är poesin något frihetsskapande, där ligger mystik i den också, politisk debatt är ett annat forum
2011-04-21
  > Nästa text
< Föregående

David Unger
David Unger