Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amazing Grace av John Newton (1725-1807) http://www.youtube.com/watch?v=vD-Ct7GoxQs




Strålande Frid (J. Newton)

~*~

Strålande Frid, hur skönt det ljud,
Som frälsa en förtvivlad som mig kan
Jag var förlorad förut men är funnen nu,
Var blind, men ser nu allt

Det var Friden som lärde mitt hjärta fruktan
Och Friden, som min fruktan lindrat
Hur värdefull denna Frid för mig vara kan
Den timma som mig tron först befriat

Genom mången fara, möda och besvär
Har jag väl redan gått alltjämt;
Det var Friden som bar mig säker där
och Friden som leder mig tillbaka hem

Herren har utlovat godheten till mig
Hans ord mitt hopp försäkrar
Han bringar sin sköld och sitt öde med sig,
Så länge det livet uthärdar

När vi sen har varit här i tiotusende år
Klart skinande såsom solen är
Har vi ej färre dagar att sjunga Guds lov
Än dåsom vi först började här

Strålande Frid, hur skönt det ljud,
Som frälsa en förtvivlad som mig kan
Jag var förlorad förut men är funnen nu,
Var blind, men ser nu allt

John Newton 1779

L Patrik WJ svensk version 22/04/11




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 668 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-22 10:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Varmt tack för denna text med sin vackra bild!
2011-04-22

  Eaglemountains VIP
Allt av nåd ..... tack!
2011-04-22

  thyra
En text att glädjas åt! Fint!
2011-04-22

  Ninananonia VIP
:) :) Fint! :)
2011-04-22

  Bibbi VIP
Å, vad jag älskar denna text av skaparen till Amazing Graces J. Newton. Den tilltalar mig enormt denna långfredag och bringar mig en mycket stor glädje och tacksamhet, ja fröjd.
Hjärtinnerligt tack för att Du la ut den!
Applåd och bokmärke.
2011-04-22
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP