Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus vilken marknadsföring

Om jag nu ändå
skulle ta och skriva
min dikt om Jesus

för jag har hört
så mycket tramsigt
om anledningen
till hans död på korset

till exempel att han dog
för att sona mina synder
eller för att blidka en gud
som krävde ett offer

"Så älskade Gud världen all
att han utgav sin ende son..."
Det är ju fullständigt vansinnigt

Vilken älskande fader
skulle göra så mot sitt barn?
En sådan gud vill inte jag tro på
och inte en sådan son heller

Dom flesta historiker
är nog överens om att
det har funnits en Jesus

men att hans korsfästelse
skulle ha varit avsiktlig
och planerad är det inte alla
som anser

Men oavsett vilket
så måste han ha insett
att hans beteende och hans läror
var provocerande
för både judar och romare

och att risken för att han
skulle bli dödad
var överhängande
Men han fortsatte i alla fall

liksom många andra
revolutionärer har gjort
både tidigare och senare

och många har blivit
dödade för sin övertygelse
utan att det har blivit
någon stor sak av det

Historien om Jesus
kunde lätt ha blivit glömd
Men nu kom Paulus där
och han insåg vilken stor grej

detta var och berättade om det
och det blev en världsreligion
med kärleken till nästan
som centrum i budskapet

För Jesus hade sagt
Om någon slår dig på den högra kinden
så vänd den vänstra till åt honom

Man skulle också kunna
uttrycka det så här
Låt ondskan förgöra sig själv
även om det kostar dig ditt liv

För i det långa loppet
är det ändå kärleken
som segrar

Nu kan vi ju inte alla
bli martyrer
Hur skulle det se ut?

Men Jesus gjorde det
och många andra också
Men för oss som finns kvar

så ligger det ändå nånting
i att hans gärning har betydelse
för oss även om vi inte

behöver köpa sådana dumheter
som att det var för att blidka
en gud som han gjorde det

"Så älskade Gud..."
nej glöm det!






Fri vers av stenhur VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-23 09:26



Bookmark and Share


  Järnkatten
Precis rätt, kärleksbudskapet är och förblir en väg att vandra, resten är som du säger, bara trams...
2011-04-23
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP