Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Alfonse Van Besten Two girls picking Cornflowers 1912, autochrome. Kom att tänka på texten vid läsning av Gunnar H´s text Ordet död, på Påskafton.<br>


Vart har alla blomster vandrat (P. Seeger)

Vart har alla blomster vandrat, många år passerat har

Vart tar alla blomster vägen, när tiden går

Var är alla blommor nu?

Unga kvinnor plockar dem varenda en

Åh, när ska de inse det

Åh, när ska de nånsin förstå

 

Vart har alla unga kvinnor vandrat, många år passerat har

Vart tar alla unga kvinnor vägen, när tiden går

Var är alla unga kvinnor nu?

De äktade unga män varenda en

Åh, när ska de inse

Åh, när ska de nånsin förstå

 

Vart har alla unga män nu vandrat, många år passerat har

Vart tar alla de unga männen vägen, när tiden går

Var är alla de unga männen nu?

Soldater blev varenda en

Åh, när ska de inse

Åh, när ska de nånsin förstå

 

Vart har alla soldater vandrat, många år passerat har

Vart tar alla soldater vägen, när tiden går

Vart tar alla soldater vägen?

De är i gravar nu

Åh, när ska vi inse

Åh, när ska vi nånsin förstå

 

Var är alla gravar nu, många år passerat har

Vart tar alla gravar vägen, när tiden går

Var är alla gravar nu

Blommor blev de allihop

Åh, när ska vi inse

Åh, när ska vi nånsin förstå

 

Vart har alla blomster vandrat, många år passerat har

Vart tar alla blomster vägen, när tiden går

Var är alla blommor nu?

Unga kvinnor plockar dem varenda en

Åh, när ska de inse

Åh, när ska vi nånsin förstå

*

*

*

Svensk version 2011-04-23 Eva MCA

Engelska originalet: Where have all the Flowers gone, Words and Music by Pete Seeger (1955)

*

Sången framförs live, klickbar länk, med Peter, Paul and Mary

http://www.youtube.com/watch?v=pYii6nxhvUk

Med Peter Seger själv.. 1993 Palau Sant Jordi Barcelona

http://www.youtube.com/watch?v=0aw-HiMW-3M&NR=1

Med Joan Baez 1994,(at the Kennedy Center honors as they awarded Pete Seeger).

http://www.youtube.com/watch?v=Lz_eJqQCCig

*

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 1670 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-04-24 00:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för detta sköna utlägg!
2011-04-25

    ej medlem längre
Många år passerat har -
ja, tiden går.
Vi är många som sjungit
vi är många som minns -
trots att tiden går . . .
2011-04-25

  Lena Själsöga Keijser
så fint du lyfter fram denna vackra sång med dina vackra hjärtvingar

tack
2011-04-24

    ej medlem längre
"Where have all the Flowers gone long time passing" en underbar sång som jag sjungit och spelat många gånger.
Tycker om din svenska översättning!


Ha det bra, Ann
2011-04-24

    ADI Nehlin
det är en underbar sång..fin text...sjöng den mycket när jag var ung
2011-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)