Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I trädgården slutet av maj 2018 foto av Eva Akinvall


Över allt


Se nu
Överallt
Över allt
Det skiner
Ja, strålar klart
Och så värmande
Varmt
In till hjärta armt
Och vemodsfyllt


Tinande istappar
Dröjande
Som hör vårvintern till
Det är ju klart snart
Så uppenbart
Att värme leder oss i
Kärlek fram


Vår Jordemor
Och Fader vår i himmelrike
blåa sky
Tillsammans verkar
För vår överlevnad ju
Det fattas bara oss
Ja jag och du
Vår kraft och vilja
Kan som känt försätta berg
Och även vända negativa vindar
Till de positiva


Vågor som beror av oss
Vår mänsklighet
Och medmänsklighet
Samt meddjuriskhet
Och vårt medlevande
Med allt levande
Blommor o blader
Bär och frukt
Vår vilja
Kraft och strävan
Kan bära frukt
Så vitt jag vet
Och tror och ser
Och vill därtill


Det är mycket nu
Att ta ställning till
Men tvekan får allt
Att stå still
Det är väl inte det vi vill
Nej framåt
Ja framåt
Vägen väljer vi
Den bär !


Det är så mycket vi kan
Och vill
Vi finns
Överallt
Över allt
Vi skiner
Ja, strålar klart och starkt
Och så värmande
Varmt


Så uppenbart
Att värme leder oss i
Kärlek fram




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 625 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-29 18:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skön poesi om våren!
2018-05-31

  limerick VIP
Vårens härliga tid klädd i vackraste poetiska skrud. Bokmärker!
2018-05-30

  Lena Själsöga Keijser
du lyfter fram
med ömhet
med insikt
just det värme är

vacker är din maning
2018-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)