Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto i maj i år


Vi ska måla blad

Vi ska måla blad
på kala grenar 

gröna sköna att solljus lapa

Vi ska rinna väta djupt i jorden
till roten av allt som
växa kan
Vi ska röra torra stjälkar
med ömma fingrar till blomst
i all världens färger, all Jords dofter

Se, hur det sprakar, frodas, lyser
Där vi dratt fram

Vi ska skänka leenden
till trötta anleten
Likt solsken värmer själar själarna

Vi ska ta i hand på
att vi ska ta varann i hand
hålla fast o rart o mjukt, hand i hand


Vi ger inte upp vår värdighet som mänsklighet
Mänskligheten överlever allt
I kärleks kraft
Ska du se!

 

Eva Akinvall
180818




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 652 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-08-18 23:57



Bookmark and Share


    tramp
fint skrivet...jag läser in en anda av Idas sommarvisa !
2018-08-19

    ej medlem längre
Fin text! Vänlighet och leenden smittar av sig!
2018-08-19

  träsnidaren
Fint
Hoppfullt
Poetiskt
2018-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)