Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten till en vårvisa.


Nu lövas i lundar--

Nu lövas i lundar, nu lövas i dal
med trasten som flöjtar och göken snart gal.
Vi hör alla fåglar i vacker natur,
och vinden den susar i björk, gran och fur.

Nu fjärdarna fria från isarnas band
och andfåglar simmar därnere vid strand,
och tranor har kommit till Hornborgasjö,
ja, gamle kung Bore har lagt sig att dö.

Nu våren har kommit och livet känns gott
och blekaste nunor en rodnad har fått.
Nu lapar vi solen närhelst vi det kan
och flickor och pojkar ser snällt på varann.

Nu spirar det känslor och örter i knopp
och saven den stiger i själ och i kropp.
Och vårvärmen smeker mot kjolar och ben,
när dagen blir längre och kvällstimman sen

Nu seglar vi säkert mot sommarens land.
På färden så sticker små blommorna fram,
blåsippor, gullvivor, kattfot och viol
och överallt lyser den vänaste sol.

Ja, våren är vacker och livet är ungt
och ingenting känns väl gammalt och tungt,
när vårvindar brusar och leker tafatt
och småungar busar och lockar till skratt.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 495 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-24 18:10



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Så fantastiskt vackert du är en mästare på att dikta och rimmar gör du som ingen applåder så fint!!!ha det gott i vårdagen Ove!!
2011-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson