Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag rider en medvetandeström mot civilisationens undergång http://www.youtube.com/watch?v=LwisFsigxds eller http://www.youtube.com/watch?v=6FaYG7Ifpvc för stämningen och känslan


Langs Platå

Jag hör trummorna igen,

Tvärflöjterna saxofonerna och kontrabasarna

genom krigets trädgård

Som imperialistmyrorna kämpat så hårt för.

Planeter knarrar och skrapar emot varandra då de rör sig

och Konfucius förvirrade ord ekar över borggården

Gyllene pagoder sticker hål på den grå-lila smogen

släpper igenom strålningsfärgat solljus

Som skär igenom vardagens sensoriska deprivation

Och människor förvandlas till bruna och lurviga katter

FÅNGADE eftersom de har glömt sina lösenord

Och de hjärtdöda kopplar upp mig mot sin himmel som jag snabbt flyr ifrån

förbi blindväggar och andedörrar

med ett spår av kulhål och virusinfektioner bakom mig

(jag vill bara att världen ska SPELA ROLL)

medan alla katter famlar efter lampknapparna i sina nackar

För att få slockna

Syskon i lidandet med ögon i lågor

Som buddhister

e l e k t r o n i s k e l e g a n s

DECENTRALISERING TEOKRATI PLASTSOLDATER MODERN SPETÄLSKA OCH KAMERABLIXTAR



*Flimmer*




mjukt...




dyner och moln




Kurragömma mellan rostiga reaktorer
på ett vidsträckt betongfält
När du läser om det i historieböckerna är det enkelt
Men om du anländer efter klimax, vet du då vem du ska lita på?
Sex i ett nötskal...






Tillbaka
till Afrika




Fri vers (Spoken word/Slam) av Ceylon
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-26 18:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
AHHH!! Mycket mycket hög klass på denna dikt.Gillar realismen ,ilskan ja allt i denna undergångssång.Gillar skarpt......Tack!
2011-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Ceylon
Ceylon