Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM tiden lusten och längtan


Om tiden, livet, allt, var som ett kassettband
Eller CD Skiva
Så skulle man stoppa
Spola fram
Hoppa fram
Rewind
Till de bästa delarna

Som ett gäng som alltid lyssnade på
”its only make belive” en underbar låt
Men när de spelade in den låten på band
Och enbart den låten så vart de lite tjatigt
Uppehållsrummet ljöd av dessa toner obegränsat

Tänk er livet där man bara älskar
Och kanske bara med sin stora kärlek
Skulle man inte tröttna, på det med
Och varje måltid var en festmåltid
Av det bästa

Så får man ju uppleva varje jul
Då, när skinkan är nygjord
Och syltan likaså
Men när de kommer fram för 7:e gången
Med samma skinka, på bordet
Och mamma säger, ”ät nu de finns mer”

DÅ så förstår man om inte annars
Om man vill
Att allt, blir tjatigt i längden
Kanske t o m den ljuva kärleken
Skulle vara det, för finns ingen motsats
Så finns inga referensramar
Till det härliga
Oavsett vad det är….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 344 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-27 05:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO