Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text som jag skrev när jag satt i skolan och tänkte på dagen, hur situationen ser ut och varför allt har blivit som det har blivit.


Drömmen

Har du sett min dröm gå förbi
en gång var den så klar
nu vet jag inte längre
den suddades liksom ut
under vägen
under letandet efter
Den jag är
Var
Skulle bli

Sitter tyst och still
frågar mig själv
vad det var som hände
var jag snubblade fel
och alla fortsatte rakt fram
eller var jag fortsatte åt ett håll
och alla andra
Snubblade av vägen

Drömmen var fortfarande stark då
jag såg inte snubblandet
som något problem
ett skiljetecken
det var bara en tidsfråga
innan vägarna
Skulle korsas igen
Vi skulle bli en enad trupp

Nu är skillnaderna ett faktum
Drömmen finns inte längre
något kommer alltid att finnas
emellan oss
på ett eller annat sätt
jag hamnade snett
hängde inte med i svängen
av sökandet efter identitet
eller så var det ni
Som glömde bort er själva
när ni var ni
Från första början

Nu drömmer jag inte
Nu lever jag




Fri vers av filosofian
Läst 522 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-04-29 13:24



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
En skön resa att få följa dina tankar och drömmar fram till " Nu lever jag " ...
2011-05-27

  Linda CH VIP
Intressanta funderingar! Fint skrivet.
2011-05-17

  Lars Hedlin
VAckert "Gillar"
2011-05-01

  M M Mannheim VIP
Med dina dikter bekräftar du vad jag tidigare sagt om ditt diktande. Fin ordföljd, bra komponerat. Skönt att få följa med på din drömresa!
2011-04-30

  Ninananonia VIP
Vackert!
Väcker tankar :)
2011-04-29

    ej medlem längre
Bra Sofia!!!
2011-04-29

  TT
...fyndigt formulerat och skrivet!!!
2011-04-29

  Herr Funderare
Mycket tänkvärda ord.
Fint skrivet och jag ser hur du och en massa människor, vandrar fram längs livets väg....
Härligt.
tack ska du ha!
2011-04-29
  > Nästa text
< Föregående

filosofian
filosofian