Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två våningar - Två olika världar

 

 

 

 

det är helg och det börjar likadant varje kväll
trappsteg som stegar upp tre våningar
som sedan går en trappa till
där det finns en dörr som öppnas för att stängas
om och om och om igen

i våningen ovanför
hörs skratt från flickor
som precis korkat upp sina vinflaskor
de loggar in på spotify och spelar sina egenkomponerade låtlistor
skålar och klirrar glas med skumpa och vin
så lyckliga
och
icke-ensamma

i våningen under
sitter en trasig ung man
ensam
dricker sin grogg
ingen ståtlig champagne
han ligger i soffan och stirrar upp i taket
där han nästan kan se hur dem dansar

två våningar
två olika världar
en ljus
en i evigt mörker
ett trappa upp
en trappa ner
tänk att det kan vara en sådan stor skillnad
på ett sådant litet avstånd
det är nästan absurdt
men det är verkligheten

och när småtimmarna smyger sig på
när musiken ovanför tystnat
och runda fötter stegar nerför trapporna
då är festen där ovanför slut
men helvetet där nere
tycks stanna kvar
en natt tlll

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 481 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-04-30 05:39



Bookmark and Share


  eskimo snow
fint men sorgligt. klockrent.
2011-05-02

    ej medlem längre
Oj, jag blev förtjust i denna dikten , så väldigt fint skrivet i det sorgsna.
2011-05-02

  wildrose
Älskade detta! Helt otroligt vad bra du målade upp allt.
2011-04-30

  sockerspöket
Kan låta groteskt, men denna inspirerade mig till en målning. Den är väldigt stark och det är nästan så att man kan sträcka ut handen mot skärmen och känna smärtan vibrera från orden.

Mycket bra skrivet, är imponerad hur du får de långa raderna/meningarna att fungera så bra i ditt val av form. Många gånger blir det för mycket, men du får det verkligen att se bra ut
2011-04-30

  Fru Intighet
Fint men smärtsamt.
2011-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP