Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barackchock

De blev tyst i baracken i bygg baracken ”vaddå skriver du dikter”, ”kan du läsa upp en då”, blev frågan otroende om saken på rösten och nästan föraktfullt, jag funderade lite men sen så, i nästan mässande stämma;

"Mötens brödtext
How do You do
Jag svarade: bra
För kunde man svara annat
Men jag har en sten i min sko
Som jag inte vill ha
Och kunde tatt ut, om jag stannat"


Det var som om nån släppt en bomb, som om ingen visste
Som om ingen kunde ana att det bakom en kanske karg
Och lite sträv yta och det råa språk som alla byggplatser har
Så fanns det i alla fall lite intellektuell kapacitet

Det var nog första gången som någon läst en dikt
I den byggbaracken och för de byggjobbarna
Och vad man hörde ja, inte var det applåder
Men några sa faktiskt, ”den var bra”

Men det var som om man brutit en trend
Byggnadsarbetare KAN ha kulturella intressen
Inte bara fotboll och hockey




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 138 gånger
Publicerad 2011-05-01 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO