Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans hjärna

Det sägs och skrivs så mycket
om den mänskliga hjärnans
förträfflighet

Men många djur har hjärnor
som trots sin litenhet
kan vara långt överlägsna
på sitt sätt

En liten spindel med sin
mikroskopiska hjärna
kan spinna ett fantastiskt nät

undvika att fastna själv
fånga och äta sitt byte
och få avkomma som inte heller
fastnar i nätet

En spindel vet förstås inget
om universum
eller språkets alla hemligheter

men den har haft vett att klara sig
i miljarder år
och sköta sin lilla bit
i naturens stora ordning

Man försöker ibland förklara
den mänskliga hjärnans särart
med att den är bättre på överlevnad

men det finns nog bara en sak
som den ända fram till nu
utvecklats genom att vara bra på

att överlista andra
mänskliga hjärnor




Fri vers av stenhur VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-03 22:35



Bookmark and Share


  walborg
Maktspel alltså - den dystra summeringen av hur långt vi nått med vår fantastiska hjärna är slående..
2011-05-03

    ej medlem längre
Rolig att läsa och en underbar ironi på sluttampen...
2011-05-03
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP