http://www.youtube.com/watch?v=9_9Ob6OPs1Y  -  Hedningarna; Min Skog

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så tyst så tyst j...
http://www.youtube.com/watch?v=9_9Ob6OPs1Y  -  Hedningarna; Min Skog




men han skrev en

 

Solnedgång
en tid för oss
så Drag mig genom blod och märg och natten ska beklaga sin dova smärta.
Drag mig genom mod och färg och dagen ska laga nattens gåva; svärta!
Gå med mig över stensatta stränder och kala kullar och våra händer ska tala om
tider kommande; bjärta.
må sen spåren visa 
de som aldrig förstod
hur vandra med lisa och mod. 
s*å Drag mig genom flod och berg och vatten ska möta jord med eldens färg på Himlen.
solnedgång
en tid för oss
*

 

 

 

*

 

Solnedgång

en tid för oss

 

så Drag mig genom blod och märg och natten ska beklaga högt sin gåva;
smärta Drag mig genom mod och färg och dag ska laga nattens dova svärta

 

och Gå med mig på stensatta stränder och kala kullar och våra händer
ska tala om tider i väntan


så Drag mig genom flod och berg, och vatten ska möta jord
med eldens färg mot Himlens längtans ränder

 

vår skuld är aldrig nog på dessa stränder

 

 

må sen spåren visa de som aldrig ens förstod
hur vandra med lisa och hur vandra med mod över marker
på visdoms vägar

där vi sände sakteliga svaren - kvar där över länder
över hem och hagars hägn som bänder gröda ur vår jord


där himlen varligt vänder dofterna
i regnens bägare


vår skuld är aldrig nog med dessa ord

 

och stormar leker 
gormar
smeker farligt sina sista vindars träd i gröna parker

 

du skrev så där 

 

 


en Solnedgång

en tid för oss att fästa skuggor här invid och leda
gamla brev
mot döda dagars jord

 

en Solnedgång
där skuld är aldrig nog

 

 

du skrev dig in i egen Skog

 

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-04 05:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri