Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Istället för melodiradio


Istället för melodiradio
Kommer en massa fån
Med mer eller mindre dumma slogans
”Bromma ligger bättre till”

och ”ingen stad är närmare än Enköping”
och vilket tvättmedel man ska använda
Så man döper nåt ”företag” till institut
För att ge sken av en officiell bild om
Att de är en seriös fakultet
Men är i själva verket bara ett konto
I ett multföretag med lögner
Som målsättning

Och Karin Falck med flera sätter gärna
Sitt namn och sin heder i pant till dessa
Och Olle Adolphssons låt om ”ingenting”
Stämmer merochmer, ”inget är som förut”
Och lurendrejiriet är inte längre brottsligt
Det är bara hårklyverier och nästan konst
Fast det aldrig varit nån konst att lura folk
Skillnaden är att nu är det inte kriminellt längre

Bellmans gamla källa är numer en kommunal kloak
Och det är mer och mer sant
Kan du bevisa det skriker hon i ”Jägarna”
Och allt ska bevisas in i absurdum
Och den som inte fattar det är dum
”här står att du är född och att du lever nu”
”men kan du bevisa att du levt däremallan”?
ALLT ska bevisas utom lögnerna i
REKLAMRADION (och reklam TV:n)




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-04 15:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO