Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(för de invigda och inför de vigda säger jag; det är bra med skvaller) och vi förde inga skrönor mer än för det digra i språkets bärande kraft; över en flaska hallonsaft i bersån; här e


skryt i yg och skräp i föne

 

 

 

*

 

slå'n
slå'n i backen innan Ole hans lägg te' se
och fôlk går sta å tro'n e nyprosten
te nästa tjyschesönnda' 

 

nå'n måtta får'e fell va
me tôckeran boschtbytinga' över kullan?

 

slå'n
slå'n i backen seg ja!! 

 

*

 

mötet slutade
med åldermannens nick till sin fru
som genast kom med boken

 

*

 

och medan isen sjunger över ygsjön
som den gjort igenom alla hundra år
där invid berget
vandrar en utomsocnes ovetande om
faran som väntar de som inget ännu

vet

 

korsar så stilla det sista steget på
gärdesgårdens vingliga furstege

det

 

lyste bara längtansfullt skimmer
i hans ögon den kvällen för han
visste det var dans bortom kullen

 

*

 

där nere mörkrets tystnad
där nere kvällens dimma
där nere står en utvald att
skydda bygdens hemlighet

 

ingen ännu vet

 

*

 

Slå'n
slå'n innan sol'n dra unna dimma'

slå'n
före kôrkklocka' spel 'n in i bygda

 

*

 

Hon har väntat länge nu
sen förra dansen året innan

 

Ingen vet om mötet

 

*

 

Kar'Orsas makes fiolstråke
drar sin första ton och hagen

ligger tyst

 

tyst
som ygsjöns blänke

 

*

 

 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Pot Pourri
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-05 02:54



Bookmark and Share


  Hans Christian
En vacker saga på dialekt :o) Gillas !
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri