Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjättrad



Fjättrad
Man känner sej fjättrad, låst
Inlåst
Av olika orsaker
Människors tyckande
Sin egen situation
Fru, man, mamma, pappa, barn t o m

Ser ingen utväg
Den fjättrade ser sällan själva låset
Och ser han/hon det så ser man inte nyckeln
Eller haken som måste lossas på med
De finns alltid, eller nästan alltid, en hake

Skilj dej men fan tar dej
Eller flytta, och jag hatar dej livet ut
Sällan så slår kärleken igenom
Om du älskar så säger du kanske
”sök dej ut och hör av dej, kom igen så
får vi prata om det senare om du vill”
Följt av ”kanske kan vi hitta en väg framåt senare”

Men i fjättringen finns oftast bara ord som
”jag hatar dej för vad du gjort”
Och kanske ”det finns ingen väg tillbaks för dej”
Och det är samma person som säger sej älska en annan dag
Så kärleken, den finns bara på egoistisk väg
Verkar det som

Men en sån ”kärlek” är knappast värd namnet
För vem älskar inte, den som älskar tillbaks
Det krävs ingen stor människa för det
Storheten hos en människas hjärta mäts i
Andra cirklar, den mäts med utgivande kärlek
Och den fjättrade får sällan chansen
Att dörren öppnas, utan att den slås igen

Men den enda sanna kärleken har inget lås
Inte ens en dörr, där stannar man ändå
Utan hinder
Av endast kärlek….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-10 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO