Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
HÄR bryr man sej inte om människor, bara % och popularitet


Politikpopulismens offer

Resultat av jobbfabriken
De lever, de rör sej, de finns kvar
Människorna alltså
Ja en del
Inte jobben
Eller resultaten

Det är bara skyddad verkstad
Eller bara nåt sämre
Än förut
Men nu är det politik
Och misslyckanden som ska döljas
Lika effektivt som under sossetiden
Helst bättre, effektivare

Så blir det lätt när man lovar för mycket
Och verkligheten inte rättar sej efter
De idèer som populister
Krystar fram likt barn som inte
”Vill” komma ut lite som
Kejsarsnitt utan bedövning

KAOS
SMÄRTA
OCH HÖG DÖDLIGHET
För förlossningens rykte är viktigare
Än resultat och vårdande
Av de som ska vårdas

Populismens offer är de vanliga människorna
Som den politiska ”högheten” i själva verket
Spottar på
Det ”nya arbetarpartiet”
Tvi vale




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 179 gånger
Publicerad 2011-05-09 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO