Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En förvirrad och konstig liten text jag skrev för ungefär 2 år sedan. Jag vet fortfarande inte riktigt vad budskapet är, men det är ett roligt litet minne som jag gärna vill spara!


Åh, ack och ve

hoppades innerligt att jag skulle få se,
en elefant med suddiga ögonlock ikväll

men jag blinkade till och livet svängde åt höger,
och jag lämnade mig övergiven på en bakgata i Israel

och solrosor dansade nu i vinden,
som ballerinor på teatern, och jag,
jag vet ju inte riktigt hur det ligger till med

tro, hopp, önskan och förälskelser,
bara att det befinner sig bakom någon mur,
någonstans nära mig

jag är förblindad av drömmar och ser ej vägen,
så jag tar ödet i handen och kollar upp mot solen

jag skulle ju försöka hitta hem,
men elefanten och hans ögonlock finns inte här,

han är ovanför Jordanien i en luftballong
sippar rödtjut och samtalar med fina herrar,
på ett romantiskt språk jag inte förstår mig på

så kommer riddarna och svänger med sina rustningar
dansar vackert precis bakom min rygg

och kanske hade jag låtit mig bli uppbjuden till vals,
om nu inte mina fötter hade gömt sig någonstans

åh, ack och ve, jag vet varken upp eller ner, hit eller dit
Israel är tyst och solrosorna har tagit en paus i skuggan
och jag,

jag har bara denna förvirrade text kvar




Fri vers av Elin Mari Helen Fredriksson
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-06 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elin Mari Helen Fredriksson
Elin Mari Helen Fredriksson