Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myndig-hets utövning i Hudiksvall



Myndigheten som kallas för ”kronfogden”
I Hudiksvall
Hade ett ärende och de kom överens
Om hur de skulle lösa det
Allt var frid och fröjd
Inom några månader så skulle han kunna ta lån
OCH det var ok

Men åklagaren hade en vän
Som ville ha ett sommarställe
Ute på just den halvön
SOM HAN ÄGDE
Så dagen efter så ringer åklagaren upp
Sågar sin förra överenskommelse
Nekar till att det var en sån
Säger att det bara var ett förslag
SOM inte ”gick igenom”
Begärde omedelbart kvarstad
Och att den skulle säljas

SÅ på auktionen så fick Kronofogdens vän
Ropa in stället för 300 000
Istället för den miljon den var värd…
1 000 000 eller kanske mer
Stuga på en halvö vid havet
Så går det till i kronofogdarnas värld
De skor sej likt gamar på andras olycka
Istället för att jobba med folket
Så jobbar man åt sej själv….

Så nu säger man gärna om sådant
”inga HUDIKSVALLS FASONER” här
Det är inte bara roliga teater ensembles som göms
I den stan….
För
”Kronofogden i Hudiksvall” finns med
Och de hjälper skrupelfritt, sina vänner













(Jo vad hände med överenskommelsen sen, jo hon
skyllde på att det kändes ”hotande” så hon såg till
att nån annan fick ta över ”ärendet”)

(för det är vad människors olycka är för en kronofogde)
(ett "ärende", lite som en avrättning för en bödel)
(Så efter att ha slagit yxan i honom så gav hon bort den till en annan)
(för att slippa att mer hålla i handtaget)

Myndig-hets utövning i Hudiksvall




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 170 gånger
Publicerad 2011-05-09 14:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO