" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torvmark tundra ton tid; i ovatten och otid en oresa - "ejlda mig hela vägen" sa hon och packade.. 




mark

 

*
vi ska resa
vi ska resa ja 
dit ingen varit 
dit ingen hittar
dit ingen fot satts i mark
där längtan är lika med tvången
där längtan är lika med sången
där ingen känner igen sig i dig 
och inte i mig
dit där sången ännu sjunger is
och toner sparats
dit där mången vers är bunden
och nävern tagit slut
men korgar kan sin sång
där ingen resa är en resa lång
och alla resor är andras sagor
pergament på spång
vi redan läst
där ingen resa är en resa trång
och alla resor är andras dagar 
dokument på gång
vi redan sett
dit där såren aldrig läker 
med tid
dit där åren alltid bidar sin
med frid
och våren 
sätter avig kristall där spåren 
inte fastnar
med foten
där ingen känner igen sig i dig
och inte i mig
dit där sången ännu sjunger is
och toner sparats för att
vi ska resa ja
vi ska resa
hämta dom hem
igen
*

 

 

 

*


vi ska resa
vi ska resa ja 

 

dit ingen varit 
dit ingen hittar
dit ingen fot satts i mark


där längtan är lika med sången och natten
där längtan är lika med tvången och vatten

 

där ingen känner igen sig i dig 
och inte i mig

dit där sången ännu sjunger is
och toner sparats

dit där mången vers är bunden
och nävern tagit slut

men korgar kan sin sång i varje fläta

 

där ingen resa är en resa lång
och alla resor är andras sagor
pergament på spång vi redan rullat ut


där ingen resa är en resa trång
och alla resor är andras dagar 
dokument på gång som redan tullats ut


dit där såren aldrig läker med tid
dit där åren alltid bidar sin med frid


och våren sätter avig kristall
där spåren inte fastnar 
med foten


där ingen känner igen sig i dig
och inte i mig


dit där sången ännu sjunger is
och toner har sparats frusna
för att


vi ska resa ja

 

vi ska resa

hämta dom hem
igen

 

*

[тундры аудио ]

*

 

när sången
lyssnar

när ljuden tystnar

 

går isen

 

igen

 

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-09 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri