Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solidaritet blev soliditet, men inte för oss

(bara för valparna)

Nånstans
I finansvalparnas början
När de ännu sög på $ och var £
Gick allt snett

Det blev viktigare med soliditet
Än solidaritet
Sen kom €

Och som sa att vi skulle va me
Fick fel
Men nu beskyller de oss andra

För att ha svikit
Och helt plötsligt anser de att vi ska va
Solidarisera med €

Inte med människor, bara valutor
Vi som röstade nej ska alltså vara med
Och betala för ”€-länders” överdrivna ekonomiska leverna

”Soliditet blir då solidaritet”
Men inte från finansvalpars sida utan vi vanliga
Ska betala för € överdåden

”illdåden”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-11 20:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO