Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

is ur eld

 

 

 

*
det är min natt i natt
tundran och nenets kamp
isen och renarna 
slakten natten och kylan
skaren skär liv efter liv
som naren tär hud efter hud
genom generationer
lär vi oss vandra
vänder skrud avig
skriker rymden om bud, nya bud
och eldar kastas och isar smälter
dina sköldar mjuka
dina sköldar av
över långa steg och långa nätter
via många länders rätter mot gom
och dryckers släckande
en from stig att stega
från is och stelnad värld
mot värme sol och stora himlar
så kastar etna sina inre frön
vulkaner lava och rännande eld
en bön om omdaning
det är min natt
i natt
och jorden talar sina gåtor i din tystnad
till sjungande isar och rytande dånande vulkaner
det är min natt 
i natt
*

 


*

det är min natt
i natt

 

tundran och nenets kamp
isen och renarna 
slakten natten och kylan

 

tystnaden som skriar
med hesa kristallers frostfräs

 

fruset torrt gräs

 

skaren skär liv efter liv
när sig på tommar magars sök


som naren tär hud efter hud
så vandrar livet mot ljus

 

blicken höljd i immiga blinkningar
höjd mot nåden

 

böjd vid varje vägvals tvång

 


genom generationer lär vi oss vandra
vänder vår skrud avig
mot varandra

 

hudafläk skrudas i skuggorna
för varning viftande för de efter

 

knäfalls gropar och rösen vittnar

 

skrien ropen och händerna

 

rymden om nya bud
nya vägar och nya marker
där steg ett alltid är steg ett

mot nästa värld, nästa liv

 

som is ur eld och genom 
värmd och villigt följsam

 

 

kastas dessa hoppets facklor
och isar smälter

 

längs vägen

 

 

 

dina sköldar
mjuka
mina sköldar
av

 

över långa steg och långa nätter
via många länders rätter mot gom
och dryckers släckande

 

en from stig att stega
från is och stelnad värld
mot värme sol och stora himlar

 

vulkaner - möter dig där

 

 

ränner fritt mot skyn
en gammal bön uppåt

det är min natt
i natt

 

 

din tystnads toner

min elds fasoners rännilar - lava hållen

 

 

släpper jag

 

 

jorden talar sina gåtor
i din tystnad

 

till sjungande isars bångnande
använder du ljuden

 

räcker jag till

 

 

i varje ton en aning
av månens växande konkav

 

innan solen går ner
för andra

 

är den här - svart svart

 



det är min natt 
i natt

 

och flytten går
över tundran

 

 

kom 
möt mig

 


som is ur eld

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 195 gånger
Publicerad 2011-05-19 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri