Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blogginlägg från 29 april. Riktat till den västerländska kristna kyrkan, men mest mig själv.


Jag bara undrar

Varför är vissa barn mer värda än andra?
Varför ska barn som redan har mer än de behöver begravas under ett hav av plastsaker från BR när andra inte får varken rent vatten, mat eller utbildning (eller myggnät)?
Om Jesus älskar alla barnen, och vi ska älska det Jesus älskar, varför älskar vi inte alla barnen utan bara de med rätt nationalitet?

Varför är det ok att vara vän med rika hycklare men inte ärliga pundare?
Varför vänder alla bort blicken och låtsas att de inte ser när den skumma alkohol-stinkande tanten på resecentrum går förbi?
Om Jesus offrade sitt liv för henne, och vi ska göra det Jesus gjorde, varför är inte vi beredda att offra vårt anseende och några av våra dyrbara minuter för henne?

Varför ställer jag bara frågor istället för att leva svaren?
Varför sitter jag på min säng, tryggt ute i skogen, långt från allt vad marginalisering heter, och frustreras av ett hyckleri som mest av allt är mitt eget?
Om Jesus är Herre och inte kejsaren i Rom, eller regeringen i Stockholm, eller mammon, varför lever jag fortfarande i fruktan för härskare utan makt?


Om Riket redan är här, varför är det fortfarande så omöjligt att hitta det?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Blebb
Läst 394 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-12 20:11



Bookmark and Share


    AA VIP
Fint och tänkvärt skriftat.
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Blebb
Blebb