Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hörs ljudet (i svalen på Dalagatan)

 

 

 

kan du förlåta

vackra livets sköra

en balansakt på egg

helt i svartvitt

vet du hur djupt

din uppenbarelse når

dröjer sig kvar

håller sig här nära

 

rödvinspromenader i

en Birkastad suddig

av alla de nerver

som låste in mig

i kulan av lögn, attraktion

synd aldrig fjättrad vid bojor

men hållen hårt

med märken runt handleder

 

livrädd när jag känner

att du finns för mina händer

långt in i nattens svärta

lämnar aldrig det rummet

men aldrig att du blir en vän

aldrig en spricka i spänningen

 

jag sörjer dig ikväll

för ingenting betyder allt

för mig skänker det liv

en sanning som fyller

allt det som jag står för

en vilja att inte behöva

bara ge en tid som slungas

blir tonerna från då

 

en vilja vi försöker

försköna det som bara var

en hyllning till orden

de som bara betydde

allt det som kunde bli fel

nu vet jag

det som jag känner

 

giftet förbliver i mitt hjärta

likt röklukten i din port

det heligaste i kvinnlig design

en ateljé att äga

men inte ha med sig

över bron till Kungsholmen

att veta det stannar där

tills du hämtar det igen

 

Just kids sa Patti

och jag håller så förbannat med

har aldrig varit barnsligare

fann nånting där i sandlådan

som aldrig var ljus eller mörker

längtan efter liv som inte passerar

berusade själar som står kvar

och jag vet vem jag är

men hur vet jag vad jag känner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av theperna
Läst 364 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-13 19:27



Bookmark and Share


    Melona
natten går tunga fjät kring den fjättrade! : )
2011-05-13

    Melona
mister

fint flyt
och vacker popig poesi
som förtjänar en korrläsning
av stavningen!
2011-05-13
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna