Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hans sista poem och elegi Bilden: Lord A. Tennyson 1809-1892; såg lite ut som Ewert Ljusberg tycker jag, kanske Ewert skall läsa Nyårsklockorna...




Att Korsa Sandrevet (A. Tennyson)

~¤~

Solnedgång och aftonstjärnan,
Och på mig ett klart kallande!
Och må det ej höras klagan ifrån revet utav sand,
När jag lägger ut till havs igen,

Blott sådan ström då drivande tycks sovande,
Alltför kraftig för ljudet och skummet,
Då det som drog ifrån det bottenlösa djup ovan det
Återigen vänder där hemåt.

Skymning och aftonklämtningen,
Och efter det åter mörkret på jord!
Och må det ej finnas farväl givna sorgligen,
När som jag har gått ombord;

Ty dock bortom vår gräns utav Rummet och Tiden
Floden må bära mig långt ut till havs,
Hoppas jag få se min Lots ansikte mot ansikte
Då jag där sandrevet har korsat.

Lord Alfred Tennyson 1889 

LPWJ svensk version 13/05/11

se även:

Ring Ut, Vilda Klockor (A.Tennyson)

Biografi:

Alfred Lord Tennyson




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 853 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-05-13 23:13



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Som vanligt väl översatt och njutbart- bilden förbluffande lik Ewert Ljusberg, som skulle göra sig väl med Nyårsklockorna; han har ju dessutom en stämma som når ut ... :)
2011-05-14

  Bibbi VIP
Fint.
2011-05-14

  thyra
Vackert!
2011-05-13
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP