Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En återblick på gårdagens Tv2 Vårt grisiga hav. Den som tar proverna i vattnet säger det enda är att vi äter mer grönsaker, inte öka köttkonsumtionen hela tiden...


Bilder politikerna inte sett drabbar hela Östersjön

Har världen lagt sig i händerna på
djurfabrikanternas profithunger
världens blundande köttätare
politikernas stumma ansikten
tomma ord

I Östersjön simmar en filmad torsk
med ett blint öga och en svulst på ryggen
kräftor som lever sitt liv på botten
har vänt baken uppåt
för att få lite syre i kampen
att överleva
ett övergödslat hav

En kadaverstinkande
frätande ammonikstank
i näsan
är vad vi lämnar över
till eventuella barn
som lär få svår
huvudvärk
när de lyssnar på
Anders Carlgren
som bara är en obetydlig
kugge i maskineriet
står maktlös

vad hjälper det
med våra insatser
när alla tvingas in i
djurplågerifabriker
billigt kött går inte att få
med hethetssyn

vi har några val
skära ned köttätande
eller säga adjöss o goodby
till det som vi skändat
åkrar vattendrag hav
inget är heligt
för människan

då går det inte att rädda
med miljarder ägg
och avhuggna hönkroppar
som slängs åt flugorna
hur mycket pengar
Sverige än satsar
så är det en spott
i havet mer än någonsin
när låglöneländer
tar över en huvudlös
produktion

hur kan Anders prata om
åkerbruk
det här är onämnbart
helt enkelt
en väl uttänkt strategi
där inget kan växa
inte en fisk kan leva
om den inte får
syre och mat

enkel matematik




Fri vers av Kim VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-16 09:40



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Ja, såg programmet, som var enormt bra gjort och bra att det gjordes, av Folke Rydén igår..! Och larmrapporterna om vår Jord, och detta med hur vårt köttätande förstör har jag tidigare hört om förstås, men dessa bilder , detta reportage, .. Blir glad att du uppmärksammar detta! Tack. Vi måste börja sluta äta så myclket kött. Skrev själv om detta lite i ett "vårtaöl på 1: a maj..:), den börjar så angående hur mycket kött vi äter bara i Sverige och att vi ökar vår konsumtion hela tiden:
65 kg kött
per person
o per år
20 procent mer
än 2001
I vårt land
2011-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP